Tanssiva satuhetki

– Sateenkaarisensitiivisyyttä lapsille suunnattuihin esityksiin

Tanssiva satuhetki on tanssijoiden ja sadunlukijan esittämä improvisaatioon ja lasten omiin tarinoihin pohjautuva riehakas, humoristinen ja yleisöä osallistava tanssiteos.

Tanssiva satuhetki @ Kallion kirjasto ja Sateenkaarihylly, Helsinki 2020 sekä @ ITÄ 2019 -festivaali, Stoa, Helsinki 2019

Tanssijat: Pauliina Aladin, Tanja Illukka, Elli Isokoski, Anni Puuperä
Kuvat: Anni Kääriä

Teoksen esittelyvideo

Instagram: Tanssiva satuhetki

Seuraavat esitykset:

Esityksiä päiväkodeissa

Common Ground -festivaali 2021, tarkat tiedot ohjelmiston julkaisemisen jälkeen

❤ Esitys tilattavissa: pauliina.aladin@hotmail.fi

Esitys leikittelee perinteisen esityksen muodon, hetkessä muuttuvan tilanteen ja satutuokion yhdistämisellä. Satuhetkessä tanssitaan sateenkaaren väreissä ihmisten ja perhemallien monimuotoisuutta juhlien. Teoksen keskiössä on improvisoitu liike ja ääni sekä lasten, nuorten ja perheiden kirjoittamista tarinoista koostettu tarina.  Esityksessä on yleisöä osallistavia osioita, joissa lapset pääsevät itse liikkumaan ja vaikuttamaan esityksen kulkuun. Korona-aikana liikumme turvallisuussuosituksia kunnioittaen.

Kesto noin 25-45min.

Sopii kaikille, erityisesti 3-7-vuotiaille. Sylivauvat ja alakoululaiset ovat myös nauttineet esityksistä.

Taidekahvilassa vuonna 2014 alkunsa saanutta Tanssivaa satuhetkeä on Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen piirissä sekä Helsingin alueella. Esityksiä on ollut mm. Helsinki Pride -tapahtuman yhteydessä Annantalolla ja Kallion kirjaston Sateenkaarihyllyllä, ITÄ-festivaaleilla Stoassa, Kallion kirjaston tanssivien taiteilijakummien taiteilijaresidenssissä, Ruutia! –lastenteatterifestivaalilla ja Tanssiteatteri Hurjaruuthin Sirkusolohuoneessa Kontulan kirjastossa.

Tanssivan satuhetken synnytyksessä vuonna 2014 olivat mukana tanssitaiteilijat Pauliina Aladin, Samuli Roininen ja Maija Tuomi. Vuosien varrella mukaan ovat liittyneet Linda Kuha, Elli Isokoski, Anni Puuperä ja Tanja Illukka.

JulisteTanssivaSatuhetkiFinal
%d bloggers like this: