Tanssiva satuhetki

Tanssiva satuhetki on tanssijoiden ja sadunlukijan esittämä improvisaatioon ja lastenkirjoihin tai lasten omiin tarinoihin pohjautuva riehakas, humoristinen ja yleisöä osallistava tanssiteos.

Tanssiva satuhetki
Tanssiva satuhetki @ Tanssiteatteri Hurjaruuthin Sirkusolohuone Kontulan kirjastolla 2018

Tanssiva satuhetki @ Tanssiteatteri Hurjaruuthin Sirkusolohuone.                           Kontulan kirjasto 2018
Tanssijat: Pauliina Aladin ja Tanja Illukka
Kuva: Pisko Aunola

❤ Seuraava esitys Itä 2019 -festivaalilla Stoassa sunnuntaina 6.9. klo 15.00. https://itafestival.art.blog/ohjelmisto/

❤ Syksyllä 2019 tulossa esityksiä mm. Kontulan kirjastoon ja Kulttuurimyllyyn.

 

Teoksen keskiössä on improvisoitu liike ja ääni sekä yhdessä yleisön kanssa yhdessä kirjoitettu tai valittu satu. Tarinat kirjoitetaan yhteisön kanssa heitä kiinnostavasta aiheesta tai sadut valitaan siten että niiden tarinoissa esiintyy monimuotoisia perheitä ja rakkaustarinoita. Esityksessä on yleisöä osallistavia osioita, joissa lapset pääsevät itse liikkumaan ja vaikuttamaan esityksen kulkuun. Kokonaisuus noin 25-45min.

Yhtenä tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille korkeatasoista, normeista vapaata taidetta: Tanssiva satuhetki tuo lastenesityksiin sateenkaariperheiden kirjon ja nostaa esille sukupuolten moninaisuuden.

Taidekahvilassa vuonna 2014 alkunsa saanutta Tanssivaa satuhetkeä on Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen piirissä sekä Helsingin alueella. Esityksiä on ollut mm. Kallion kirjastossa Helsinki Pride 2016 -tapahtumassa yhteistyössä Sateenkaarihyllyn kanssa sekä vuonna 2018 Kallion kirjaston tanssivien taiteilijakummien taiteilijaresidenssissä, Ruutia! –lastenteatterifestivaalilla, ITÄ -festivaalilla Itäkeskuksen kirjastossa ja Tanssiteatteri Hurjaruuthin Sirkusolohuoneessa Kontulan kirjastossa.

Tanssivan satuhetken synnytyksessä vuonna 2014 olivat mukana tanssitaiteilijat Pauliina Aladin, Samuli Roininen ja Maija Tuomi. Vuosien varrella mukaan ovat liittyneet Linda Kuha, Elli Isokoski, Anni Puuperä ja Tanja Illukka.

Advertisements