Taidekahvila

 

menu
Menut by Monitoimitalo 13

Taidekahvilassa yhdistyvät taide, tila ja yhteisö. Siellä ravistellaan lempeästi yleisön ja taiteilijan asetelmaa; taidekioskissa molemmat osallistuvat päätöksentekoon ja vaikuttavat yhdessä kokonaisuuden tapahtumiin.

Taidekahvila kuljettaa tanssia ammattilaisten ja ensikertalaisten kanssa, yhdistää julkista ja salaista ja luo tiloja kohtaamiseen.

Menusta löytyvien vaihtoehtojen avulla tilaaja viestittää mitä hän haluaa tehdä, minkälaisen esityksen hän haluaa kokea tai minkälaisessa roolissa hän haluaa tapahtumiin osallistua.

Taidekahvila on työskentelyalusta, jota Aladin on kehittänyt vuodesta 2014 alkaen useiden tanssitaiteilijoiden kanssa työskennellen. Matkassa mukana ovat olleet mm. Maija Tuomi, Samuli Roininen, Elli Isokoski, Anni Puuperä, Iiris Walter, Tyttöjen Talo Helsingin ja Kuopion työntekijät ja nuoret, Eevi Tolvanen, Linda Kuha sekä lukuisat yksilöt, yhteisöt ja yhteistyökumppanit.

Taidekahvila on pystytetty mm. Hervannan vanhaan elokuvateatteriin, Tarinan vastaanottokeskukseen, Naisasialiitto Unionille, Tyttöjen Talo Helsinkiin, Tampereen harjoitus- ja esitystila Liikelaituriin sekä Kallion kirjastoon.

Taidekahvilaa on tukenut mm. Sisä-Suomen tanssin aluekeskus, Itäinen tanssin aluekeskus, Naisasialiitto unioni, Hervannan uusi paikallisuus, Loisto setlementti ry, Suomi 100-hanke ja Kuopion Kaupunki. Taidekahvila-formaattia on käytetty mm. Uudenmaan maakuntarahaston, Taiken ja Museoviraston rahoittamien hankkeiden sisällä.

Advertisements