Bio

Pauliina Aladin on savolaisesta kylästä kotoisin oleva, Berliinin ja New York Cityn vaikutteiden motivoima taidetoimija. Häntä kiinnostaa erityisesti taiteen tuominen ulos teatteritiloista, ihmisten monimuotoisuus, teosprosessien yhteisöllisyys ja yksilöiden säihkeen kirkastaminen.

Tällä hetkellä Pauliina työskentelee yhteisötaiteilijana kehittäen tanssin ja sirkuksen olomuotoja Helsingin Tyttöjen Talolla ja Sirkus Magentalla. Viime vuosina Pauliina toimi yhteisötaiteilijana tanssiteatteri Hurjaruuthissa kehittäen Sirkus saapui Mellunkylään -hanketta Itä-Helsingissä. Vuosina 2014-2015 hän työskenteli varhaiskasvatusyksikön sirkus- ja tanssitaidepedagogina Vantaan kaupungin TAIKAVA –hankkeessa.

Pauliina vaalii ja kehittää Taidekahvila-formaattia, joka uudistaa taiteilijan ja yleisön suhdetta, tuo taidetta ulos teatteritiloista, avaa taideteosten prosesseja ja tarjoaa taiteilijoille kannustusta hetkessä toimimiseen.

Pauliinan tausta on monipuolisesti tanssitaiteen kentällä mm. improvisaation, nykytanssin yhteisötaiteen ja kehonhuollon parissa. Hän on tanssinut useiden koreografien kanssa, tehnyt sooloprojekteja, yhteistyötä muusikoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa ja kuulunut Seinäjoen kaupunginteatterin ensembleen tanssija-näyttelijänä. Pauliina on myös opettanut tanssia kaikenikäisille useissa eri tanssikouluissa, ohjannut joogaa ja vienyt tanssia ja sirkusta niin ikäihmisten hoitokoteihin kuin myös päiväkoteihin ja vastaanottokeskuksiin. Hänet valittiin Tanssivirtaa Tampereella -festivaalin vuoden tanssitaiteilijaksi 2013.

Pauliina on valmistunut tanssinopettajaksi Turun AMK:n taideakatemiasta 2005, ollut vaihto-oppilaana Hollannissa Fontys Danceacademiessa ja valmistunut Sosiaalisen sirkuksen ohjaajaksi Sorin sirkukselta Eurooppalaisesta Circus Transformation -koulutuksesta 2014. Tällä hetkellä hän kehittää itseään sosiaalipsykologiaa lukien.

 

Poimintoja aiemmista produktioista

Reception center Tarina, North Savo
Story of a Body workshop at reception center, 2017. © Eevi Tolvanen

 

Äit(isi), Helsinki Pride 2016. © Akosua Boffour
Äit(isi), Helsinki Pride 2016. © Akosua Boffour

 

JohannaVehkanen
Art Café, 2015. © Johanna Vehkanen

 

1001 Coffee Cups Art Café 2014. © Johanna Vehkanen
1001 Coffee Cups Art Café, 2014. © Johanna Vehkanen

 

puitapain1
Kirvesvartta – Chop it!, Werkstadt, Berlin, 2012. © Venla Helenius

 

Kaksine, Art Goes Kapakka 2008. Pauliina Aladin, Jaska Lukkarinen, Marzi Nyman, Linda Priha. © Venla Martikainen
Kaksine, Art Goes Kapakka 2008. Pauliina Aladin, Jaska Lukkarinen, Marzi Nyman, Linda Priha. © Venla Martikainen

 

Advertisements