Tanssikasvatuskonferenssi

imageimage

image

image

image

image

Dance education -konferenssi on ohi ja taskut ovat täynnä uusia työkaluja tanssikasvatuksen saralta. Konferenssin järjesti MOOSS http://www.mooss.org

Konferessin tarkoituksena oli tuoda yhteen tekijöitä ympäri Eurooppaa, vaihtaa kokemuksia, esitellä kunkin tahon toimintaa, keskustella tanssikasvatuksen tilasta, mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta, sekä järjestää debat-tilaisuus ja suunnitella Summer School -tapahtumaa.

Edustin Sisä-Suomen tanssin aluekeskusta freelancetaiteilijana, joka on osallistunut konferessin aihepiiriin kuuluviin projekteihin. Viikko antoi monta hyvää kokemusta, verkostoitumista ja inspiraatiota tuleviin projekteihin.

Konferenssin aluksi osallistujat esittelivät itsensä ja organisaationsa/freelance-työskentelynsä koskien lasten ja nuorten kanssa tapahtuvaa tanssikasvatusta. Esittelin Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen ja heidän työskentelynsä lasten ja nuorten kanssa, kerroin omakohtaisia kokemuksia Tanssitarinoita Kirjastoautossa -projektista ja 1001 Kahvikuppia -taidekahvilasta, sekä kerroin Vantaan kaupungin Taikava -taidekasvatushankkeesta.

Monimuotoiset organisaatiot ja esilletuodut projektit herättivät keskustelua siitä, mitä tanssikasvatus on ja mitä termejä meidän tulisi käyttää siitä puhuttaessa. Yhteisenä kielenä eri maista tulevilla osallistujilla oli englanti. Osallistujat toivat esille töitään tanssikasvatuksesta kirjoittamisesta, IDOCDE -internet-yhteisöstä tanssinopettajille, www.idocde.net tanssin viemisestä lasten ja nuorten lähelle työpajojen ja esitysten muodossa, taidekeskusten pyörittämisestä, lasten ja nuorten kanssa esitysprojektien tekemisestä sekä erilaisista rooleista ja rakenteista lasten ja nuorten kanssa työskennellessä.

Keskustelua veivät eteenpäin mm. aihe taiteilijasta tanssikasvattajana, tanssiesityksen tekeminen taidekasvatusmuotona, lasten ja nuorten rooli taidekasvatuksessa, yhteisötanssin sijoittuminen tanssikasvatukseen, kuka on vastuussa tanssikasvatuksesta ja kuinka tanssikasvatuksen toimivuutta mitataan.

Konferenssi sisälsi myös tutustumismatkan P.A.R.T.S.iin ja OPEK-kulttuurikeskukseen.
Konferenssi toteutui yhteistyössä Krokusfestivaalin kanssa krokusfestival.be.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s