Kahvilan arkea

LA 30.8.14

Avasimme kahvilan jo hiukan aiemmin innokkaiden asiakkaiden tullessa sisälle etuajassa. Saimme heti alkuun myös yllättävän lahjoituksen: ohikulkija oli tuomassa myytäväksi jättipandapehmolelua, jonka kanssa hän oli kasvanut, Viva Cinola!n järjestämälle Siivouspäivän kirpputorille. ”Olen jo kasvanut siitä yli” hän totesi ja jätti pandan meille, sillä ilmoitimme saman tien että haluaisimme pitää sen. Pandasta tuli siis neljäs tanssijamme. Ekaluokkalainen vieraamme antoi sille heti nimeksi Pambu. Tai Bampu. Pambu pääsi ensimmäisenä päivänään mukaan kahteen tanssiin ja harjoituttamaan kahden kuperkeikkaa. Hän toi esityksiin mukaan eläimellisyyttä, ihanuuden ja pelottavuuden kontrastia, leikkiä, hän muuntui usein joksikin muuksi kuin pehmoleluksi ja muistutti läsnäolollaan, että hän todella edustaa uhanalaista lajia.

Siivouspäivän kirpputori toi Cinolan edustalle muutamia kymmeniä myyjiä ja ostajia. Osa heistä uskalsi tulla sisälle taidekahvilaan, osa tuli ilmaisen kahvin perässä ja osa oli jo suunnitelmallisesti varannut aikaa kaikkiin tapahtumiin. Eräs pariskunta tuli shoppailureissullaan tutustumaan ”mielenkiintoisen näköiseen tilaan”. He joivat kahvit ja olivat jo lähdössä, mutta pienen kannustuksen jälkeen uskaltautuivat tilaamaan tanssia. He ja kahvilan muut sen hetkiset asiakkaat saivat aikuisten version panda-tanssista. Esitys ilahdutti heitä silminnähden ja he kommentoivat esityksen jälkeen että se oli ”upea, kiehtova ja mielenkiintoinen” ja lähtivät ilahtuneina jatkamaan ostoksiaan.

Päätimme mennä ulos esiintymään, jotta kaikki, jotka eivät uskaltaneet tulla sisälle taidekahvilaan saisivat myös nähdä esityksen. Keräsin esitykseen aihioita kahdelta katsojalta siten, että he saivat valita minun antamistani vaihtoehdoista. He eivät tienneet mitä valinnat toisivat tullessaan – en minäkään. Valinnat olivat: viivat, tyhjä meri, jäätelömaa ja ailahteleva. Sovimme Samulin kanssa, että käytämme loput musiikin playlististä, jota vielä emme olleet kuunnelleet. Näin musiikki olisi meille molemmille yllätyksellistä, mutta kuitenkin tiesimme että sen kesto on hiukan yli kuusi minuuttia. Sovimme myös, että minä menen heti aloittamaan esiintymisen ulkona ja Samuli liittyy mukaan heti kun on saanut muutaman esineen roudattua. Tämä siksi että aika alkoi olla vähissä. Esityksestä tuli minulle miellyttävä kokemus, se oli yhtä aikaa haastava ja vapauttava ja sen aikana oli hienoa huomata tehdyn yhteistyön vaikutus: ymmärsimme toisiamme ja yhdessä oli hyvä tanssia. Esityksestä merkittäviksi paaluiksi mieleen jäivät musiikin toimivuus, ison tilan tuoma vapaus, tanssijoiden välinen hyvä kontakti ja toistensa tukeminen, liikkeiden räiskähtelevä voima, Samulin viitan tuoma massa, sekä vapaaehtoisesti mukaan liittyneet ampiainen ja tyttö.

Tuesday 0209:  the Café is open for orders 13 – 16,  

Poetry Dance Jam at 16.00 in the Library.
Our Guest: SPR:n Kotimaa -hanke


Wednesday 0309: the Café is open for orders 13 – 16
Our Guest: Kotilo -hanke  

Thursday 0409: the Café is open for orders 13 – 16
Our Guest: Yhdessä Selviytymisen Tuki Ry:n Tapaamispaikka TÄKY -hanke  

 

Friday 0509: the Café is open for orders 13 – 16
Our Guest: Hervannan uusi Paikallisuus -hanke ja Viva Cinola!  

Saturday 0609: the Café is open for orders 13 – 16,  

The Great Adventures of Sam the Frog at 10.30 in the Library.
 
 
For the whole week:
 
Onni and Ilona in Herwood
An Exhibition for the whole family: Come and see the ever-so-lovely 
Onni and Ilona infant visual stimulation pictures designed 
by graphic designer Leena Junnila. 
in the Library 
25.8. – 30.8. Mon – Thurs 10 – 19, Fri 10 – 16, Sat 10 – 15 

and 1.9. – 6.9.  Mon 10 – 20,  Tues – Fri 10 – 19, Sat 10 – 15  

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s