1001 Kahvikuppia jää kesätauolle

To 26.6.

 

1001 Kahvikuppia –taidekahvila jää lauantaina kesätauolle. Taidekahvila pystytetään uudelleen Hervantaan 26.8-6.9. Taidekahvila vierailee Tampereen Liikelaiturilla 11.-13.9. näyttämässä mitä kaikkea ihanaa Hervannassa saatiin aikaiseksi.

 

Kesäkuun taidekahvila sisälsi kaksi erilaista kokonaisuutta: tanssin tilaukset kahvikupposen äärellä ja esitykset kirjastossa. Taidekahvilalla saimme keskittyä taiteellisen työn tekemiseen, ihmisten tapaamiseen ja yllättävien tilanteiden kohtaamiseen. Taidekahvilaan sai tulla kuka tahansa milloin vain (toki aukioloaikojen rajoissa) ja tilata minkälaisen annoksen halusi. Jokaisella kävijällä oli oma käsityksensä taidekahvilan toiminnasta – samoin kuin jokaisella taiteilijalla omansa. Monta kysymystä herätti myös kahvi – saako siellä oikeasti kahvia ja paljonko se maksaa? Ihan oikeasti sieltä saa ilmaista kahvia. Kahvit ja pullat tarjosi yhteistyökumppanimme Hervannan Uusi Paikallisuus.

 

Kirjaston esityshetket kokosivat runsaasti yleisöä jokaisella kerralla. Koko perheen tanssivat satuhetket viihdyttivät alakouluikäisiä, päiväkotiryhmiä ja myös vauvoja. Poetry Dance Jam’a kerääntyivät katsomaan ja kuulemaan aikuiset. Lopputuloksena oli ihana kokoelma liikettä, esiintymistä, katsomista, osallistumista, jännitystä ja helpotusta kirjastossa, taidekahvilalla ja Hervantakeskuksessa.

 

Aamuisin Good Morning Hervanta –kehonavaus kiinnitti monen ohikulkijan huomion ja joinakin aamuina mukaamme liittyi muutama aktiivinen hervantalainen. Sään mukaan ulkona tai sisällä pidetty aamunavaus oli avoin kaikille ja sen vetivät vuorotellen 1001 Kahvikuppia –tanssijat ja Salome Tuomaala Suomen Setlementtiliitosta.

 

Taidekahvilalla työskennellessä havainnoimme suhdettamme tilaan. Kenen tila taidekahvila on? Onko se meidän taiteilijoiden tila vai asiakkaan tila? Kuka on siellä ketä varten? Tila tuntui palvelevan ja jännittävän jokaista osapuolta tasa-arvoisesti. Siellä oli niin taiteilijoiden kuin myös asiakkaiden mielestä hyvä viettää aikaa ja kokea tanssillisia elämyksiä. Jotkut astuivat sisään ja jotkut katselivat ikkunoiden läpi. Tila syttyi eloon sekunnissa kun sisälle astui asiakas ja täyttyi sähköisyydestä, hauskuudesta ja mielikuvituksen liikkeellisistä tuloksista.

 

Kerta toisensa jälkeen taidekahvila on saanut kiitosta olemassaolostaan: Hervannassa on ollut pitkään huutava tarve valjastaa Pietilöiden upeat rakennukset niiden arvoiseen käyttöön. Taidekahvila toimi ja toimii vielä elo-syyskuussa loistavana esimerkkinä tilojen luovasta käytöstä ja paikallisten osallistamisesta. Ilman upeita yhteistyökumppaneitamme emme olisi saaneet tätä kaikkea aikaan; Kiitos Hervannan Uusi Paikallisuus ja Salome Tuomaala, Hervannan kirjasto ja Marjut Pohjalainen ja Sisä-Suomen tanssin aluekeskus ja Piia Kulin. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan projektin syksyn osuutta ja sen tuomia uusia tuulia!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s